Aqua Comfort Zwartewaterland

waardering: cijfer: 0 van de 5
Contact opnemen - Schrijf review

Aqua Comfort Zwartewaterland uit Zwolle laat u kennismaken met onze waterontharders, onze manier van waterbehandeling en duurzaam ondernemen. Onder het motto: “het is pas goed, als het beter is” presenteren wij hier met gepaste trots onze ecowater ontharders.

Zwolle kenmerkt zich met hard water zoals velen weten. Wat is nu eigenlijk hardwater? Hoe komt dit? En wat kunt U er aan doen?

De hardheid van het water heeft te maken met de hoeveelheid kalk (=calcium) en magnesium dat er in je drinkwater is opgelost De waterhardheid verschilt in Nederland per gemeente of zelfs per woonplaats (leidingwater wordt uit wel 200 verschillende bronnen gewonnen Bij waterhardheid denk je wellicht aan reclames over wasmachines die stukgaan door kalkaanslag, maar echt hard water komt op weinig plekken meer voor. Veel kalk in het drinkwater is niet ongezond, maar kan wel de smaak beïnvloeden. Calcium en magnesium zijn mineralen die onschadelijk zijn voor de gezondheid. Ze geven het drinkwater zelfs een betere smaak.

Kalk (=calcium) en magnesium zijn noodzakelijke mineralen

De mineralen calcium en magnesium zijn noodzakelijke ‘voor de mens: voor een goede werking van verschillende systemen van het menselijk lichaam, voor sterke botten en voor het goed functioneren van ons metabolisme.
Magnesium werkt bovendien beschermend voor hart- en vaatziekten.
Via ons drinkwater krijgen we 5 à 20 % van onze dagelijkse behoefte aan mineralen binnen.

Centrale waterontharding

Water dat van nature vrij hard of hard is, wordt onthard door het drinkwaterbedrijf. Bij de zuivering van grondwater tot drinkwater wordt een deel van de kalk uit het water gehaald. Zo krijg je normaal gesproken toch vrij zacht water geleverd.

Nadelen van hard water

Hard water is wel minder gunstig voor het milieu en de portemonnee. Bij verhitting kan hard water namelijk kalkaanslag veroorzaken (o.a. fluitketel en op de douchekop)

Tip: investeer in een waterontharder. De waterontharder is in basis een ionenwisselaar, en deze techniek wordt door Ecowater al sinds 1925 gebruikt voor het ontharden van water. Deze ionenwisselaars worden gebruikt om kalkdeeltjes (ionen) uit water te verwijderen. Hiervoor worden kleine harsbolletjes gebruikt die ongewenste ionen uitwisselen tegen gewenste ionen. De bolletjes zijn verpakt in een tank of harscilinder.

De bolletjes kunsthars zijn verzadigd met Na+ (natrium) ionen. Als ze in contact komen met kalkhoudend water dan zullen de Ca2+ (calcium) ionen die hierin opgelost zijn, uitgewisseld worden tegen natrium. Dit proces gaat door totdat de natrium-ionen zijn gebruikt (dus alle harsbolletjes voorzien zijn van een calciumion), dan kan de hars worden geregenereerd door deze te spoelen met opgelost NaCl (pekelwater). Hierna begint het proces opnieuw. De levensduur van de machine, is o.a. afhankelijk van de kwaliteit van de harssoort. “Ecowater” gebruikt hars dat zeker 25 jaar meegaat.

Wilt U meer informatie over waterontharders, kijk dan eens op www.aquacomfortzwartewaterland.nl

 


  • : Aqua Comfort Zwartewaterland
  • : Bouw/installatie/vastgoed
  • : Henk Schra
  • : De weedebrink 12
  • : 8061AZ
  • : Hasselt
  • : 038 - 477 53 04
  • : http://www.aquacomfortzwartewaterland.nl

Stuur een e-mail of vraag een offerte aan

Bericht:

Beveiligingscode

 

Aqua Comfort Zwartewaterland Hasselt

Foto's van Aqua Comfort Zwartewaterland

Aqua Comfort Zwartewaterland Hasselt (img nr 1) Aqua Comfort Zwartewaterland Hasselt (img nr 2) Aqua Comfort Zwartewaterland Hasselt (img nr 3)

Reviews van Aqua Comfort Zwartewaterland

Er zijn nog geen reviews van Aqua Comfort Zwartewaterland .

Hier klikken